Fotomonografija Etno frizure Hrvatske / Ethno hairstyles of Croatia

Po prvi put u Hrvatskoj iz tiska izlazi stručna fotomonografska publikacija na temu ženskih tradicijskih frizura s prostora Hrvatske. Dugogodišnja je to ideja i želja Blanke Žakule, predsjednice Kulturnog centra Gatalinka Vinkovci, u očuvanju i općoj promidžbi bogate hrvatske tradicijske baštine i njene suvremene primjene.
Autorica projekta Etno frizure Hrvatske godinama je skupljala brojnu i opsežnu građu na terenu, animirala veliki broj demonstratora – izrađivača starih frizura, profesionalnih frizera, te njihovih modela, te animirala i okupila dvadesetak uvaženih hrvatskih etnologa i folklorista u istraživanjima na temu ženskih tradicijskih frizura po ključnim lokalitetima hrvatskih područja na kojima stručno djeluju.
Priređenim tekstovima (na hrvatskom i engleskom jeziku) i ilustrativnim prilozima predstavljen je izbor ženskog tradicijskog češljanja u Hrvatskoj, njegova maštovitost i čarolija, te istodobno, sačuvana znanja i vještine u kolektivnoj memoriji. Stoga je ova knjiga svojevrsni doprinos kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj promidžbi Hrvatske.

Fotomonografija Etno frizure Hrvatske naslovnica
Fotomonografija Etno frizure Hrvatske
Fotomonografija Etno frizure Hrvatske
Fotomonografija Etno frizure Hrvatske

Izdavač: Kulturni centar Gatalinka, Vinkovci
Format: 23,8 x 34,0 cm
Tvrdi uvez, kolor tisak
Broj stranica: 432
Broj stranica u boji: 343
Cijena: 500 kn

Osim pouzećem, monografija se može nabaviti i u knjižari Ljevak, trg B. J. Jelačića 17, Zagreb


NARUDŽBENICA

[contact-form-7 id=”3795″ title=”Narudžbenica knjige Etno frizure hrvatske”]